Van verbindingsproblemen tot succesverhaal

Klantcase wegvallende verbindingen | IT2use4U

Hoe een efficiënt netwerk de continuïteit garandeert

Een goed werkende ICT omgeving is van groot belang om de dagelijkse processen van een bedrijf soepel te laten verlopen en vooruitgang te boeken. Als dit wegvalt of verbindingen zijn onstabiel, dan heeft dit een negatieve invloed op de productiviteit. Het succes van je bedrijf hangt in zekere mate af van een efficiënte en betrouwbare ICT werkomgeving, anno 2023 geldt dit voor veel bedrijven.

Probleem: Wegvallende verbindingen en telefoongesprekken

Dat was ook het geval bij een van onze klanten. Zij hadden te maken met wegvallende verbindingen naar hun remote desktop werkplekken (private cloud) en soms haperende en wegvallende telefoongesprekken.  Deze problemen veroorzaakten hinder in de dagelijkse werkzaamheden en dat leidde weer tot vertraging, frustratie en een verstoring van het bedrijfsproces.

Om de aard van het probleem van deze klant te achterhalen, hebben we de lokale ICT omgeving eerst grondig onderzocht. Op de locatie van het bedrijf inspecteerden we diverse apparaten en de logboeken die automatisch door de systemen zijn geregistreerd. Tijdens dit onderzoek ontdekten we dat het bedrijf gebruik maakt van netwerkapparatuur van verschillende leveranciers (zoals Cisco, HP, TP-Link en Netgear). Bovendien waren er zowel beheerde (managed) als niet-beheerde (non-managed) switches in het netwerk aanwezig en switches van diverse snelheden (10/100 & Gigabit).

Klantcase wegvallende verbindingen | IT2use4U

Oplossing: Een eenvoudig en overzichtelijk netwerkstructuur

Op basis van onze bevindingen stelden we de klant voor om het netwerk te vernieuwen en te optimaliseren. Het voorstel was om naar netwerk apparatuur van één merk over te stappen, in dit geval HP. Ook hebben we het gehele netwerk naar een Gigabit netwerk gehaald, een sneller alternatief met hogere capaciteit.

Hiervoor installeerden we beheerde switches, zodat de klant de mogelijkheid heeft om het netwerk gelaagd op te bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een apart netwerk voor data en een apart netwerk voor telefonie. Ook zijn alle kleine bureau switches verwijderd en gaan de verbindingen voortaan vanuit de centrale kast naar één werkplek. Er zijn – tegen een kleine investering extra – korte kabels aangeschaft om een overzichtelijkere netwerkkast te creëren. Daarnaast hebben we de netwerkaansluiting van de pc achter de telefoontoestellen aangesloten, zodat het netwerkverkeer voor telefoongesprekken prioriteit krijgt.

Om de kosten voor de klant te beperken, is het werk volledig uitgevoerd met refurbished apparatuur van HP. Een kosteneffectieve oplossing die geen concessies doet aan de kwaliteit en prestaties.

Klantcase Oplossing Netwerkprobleem | IT2use4U

Resultaat: Efficiënter werken door continuïteit in de bedrijfsprocessen

Het vervangen en optimaliseren van het netwerk zorgt voor een stabiele en snelle werkomgeving. Al na twee weken merkte de klant een aanzienlijk verschil. De verbindingen naar externe computers vallen niet meer weg en de telefoongesprekken verlopen soepel.

Het bedrijf werkt nu zonder onderbrekingen en communicatieproblemen, wat de productiviteit en klanttevredenheid ten goede komt. Bovendien biedt de geoptimaliseerde lokale ICT omgeving ook de mogelijkheid om het netwerk nauwlettend te (laten) monitoren. Door de inzichten in de prestaties is het bedrijf in staat om problemen proactief aan te pakken om zo de continuïteit ook te waarborgen. En dat resulteert uiteindelijk weer in meer focus op de groei en ontwikkeling van de core business.

Klantcase Resultaat | IT2use4U
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Over IT2use4u
Maico Huber, jouw ICT partner | IT2use4u
Maico Hubers

Wij begrijpen dat veel in jouw bedrijf afhangt van een stabiele en veilige ICT infrastructuur. Maico en zijn team zijn er voor het inrichten, beheer en onderhoud van jouw ICT werkomgeving.

Volg ons op